Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα Η Κυβερνητική Προσέγγιση σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο

Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα Η Κυβερνητική Προσέγγιση σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής», ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στη βελτίωση της οικονομίας και τις προοπτικές του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προγραμματισμός του προϋπολογισμού «υπηρετεί το στόχο της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας», προσθέτοντας πως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από την ευρωπαϊκή. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα υπερδιπλασιαστούν, σε σύγκριση με το 2019, και ότι το 2025 αναμένεται διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Άκης Σκέρτσος επισήμανε ότι η αγορά γης, οι κατασκευές, καθώς και η βιομηχανία και η μεταποίηση παρουσίασαν σημαντική πρόοδο. Το μερίδιο της βιομηχανίας στο ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά δύο μονάδες, φτάνοντας το 14% το 2023, καθώς η οικονομική κλίμακα συνεχώς βελτιώνεται. Αναγνώρισε επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί και οι εξαγωγές θα αυξηθούν ταχύτερα από τις εισαγωγές μέχρι το 2025.

Ο υπουργός περιέγραψε ότι οι αυξήσεις στο κατώτατο μισθό φτάνουν το 28% τα τελευταία τρία χρόνια, και ότι οι συντάξεις έχουν πάρει αυξήσεις για δύο συνεχόμενες χρονιές, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα δίκαιης κατανομής των οικονομικών οφελών. Υπογράμμισε ότι η περιφερειακή σύγκλιση είναι επίσης σημαντική, με την εργασία να συνεχίζεται και στον τομέα της στέγασης με την πρόβλεψη συγκεκριμένων μέτρων στον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση, ο κ. Σκέρτσος τόνισε την ανθεκτικότητα της Νέας Δημοκρατίας και την ανάγκη για ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση στο κόμμα, διαχωρίζοντας την κατάσταση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση. Εξήρε την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με δημοκρατικές βάσεις και υπευθυνότητα.

Επιπλέον, σχετικά με εξωτερικά θέματα, κάλυψε τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις προσεγγίσεις ελληνοτουρκικών σχέσεων, εστιάζοντας στη διαφορά της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Πηγή: newsbeast.gr