Ο Όμιλος ΟΤΕ Σχεδιάζει τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ελλάδας έως το 2030

Ο Όμιλος ΟΤΕ Σχεδιάζει τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ελλάδας έως το 2030


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, παρουσίασε χθες στους εργαζομένους την στρατηγική που θα καθοδηγήσει την εταιρεία προς το νέο της όραμα για το 2030. Σκοπός είναι να καταστεί ο Όμιλος ΟΤΕ ένας από τους κορυφαίους ψηφιακούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ευρώπη και να συνεισφέρει στην ψηφιοποίηση της Ελλάδας. Ο κ. Νεμπής τόνισε τη σημασία της σύνδεσης με τους πελάτες και της ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων μέσω της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ επικεντρώνεται σε τρεις κύριες δεσμεύσεις. Πρώτον, η επιδίωξή του είναι να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πελάτη μέσω καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Δεύτερον, στοχεύει να παραμείνει στην πρωτοπορία των δικτύων νέας γενιάς. Τρίτον, επιθυμεί να αναπτύξει ένα σύγχρονο και αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες, πάντα με τη στήριξη των ανθρώπων του.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, έχουν τεθεί πέντε βασικές προτεραιότητες. Στις οπτικές ίνες, η επιδίωξη είναι να υπάρχει κάλυψη των 2/3 της χώρας με FTTH έως το 2027, μέσω επενδυτικού πλάνου άνω των 3 δισ. ευρώ. Στο 5G, προτεραιότητα έχει η αξιοποίηση του φάσματος 3.5 GHz και η αύξηση της διείσδυσης των 5G συσκευών. Για τη συνδρομητική τηλεόραση, στόχος είναι η αύξηση της νόμιμης συνδρομητικής τηλεόρασης κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς επιβεβαιώνεται και από πρόσφατες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη συνέχιση των επιτυχημένων έργων στα ICT για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, σχεδιάζει την επιτάχυνση ανάπτυξης των υπηρεσιών σε νέες αγορές όπως το COSMOTE insurance και το Payzy.

Ο κ. Νεμπής υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία των ανθρώπων για την επιτυχία του Ομίλου και επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στη χώρα. Αποκάλυψε την πεποίθηση πως οι υψηλοί στόχοι θα ενθουσιάσουν τους εργαζομένους και ότι, με κοινό όραμα, θα καταστήσουν τον ΟΤΕ του 2030 πραγματικότητα.

Πηγή: newsbeast.gr