Νέο Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για Πράσινες Δεξιότητες και Υποβολή Αιτήσεων

Νέο Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για Πράσινες Δεξιότητες και Υποβολή Αιτήσεων


Σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους φορείς πιστοποίησης για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζομένους. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων για τους φορείς που διεξάγουν εξετάσεις θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Επιπλέον, οι πάροχοι Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) θα έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεών τους.

Οι υπάρχοντες πάροχοι ΣΕΚ που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εκτός από αυτά που έχουν αλλάξει ή δεν ισχύουν πλέον. Για αυτούς που δεν είναι καταχωρισμένοι στο αντίστοιχο Μητρώο, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μέσω υποβολής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διάρκεια των προγραμμάτων ΣΕΚ θα είναι 80 ώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μετά την κατάρτιση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω επιταγών.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι ΣΕΚ και πιστοποίησης μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr στους αντίστοιχους συνδέσμους για παρόχους κατάρτισης και παρόχους πιστοποίησης. Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis.

Πηγή: newsbeast.gr