Νέα Στρατηγική Ανάκαμψης για τα ΕΛΤΑ το 2024

Νέα Στρατηγική Ανάκαμψης για τα ΕΛΤΑ το 2024


Σημαντικές ανακατατάξεις στην οργάνωση και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ προγραμματίζει η διοίκησή τους, με στόχο το 2024 να είναι μια χρονιά χωρίς ζημίες. Ο Γρηγόρης Σκλήκας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επισήμανε ότι από το 2023 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υλοποιούν ένα στρατηγικό σχέδιο αποκατάστασης που επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους, την αναβάθμιση των υποδομών και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Σκοπός είναι η καταξίωσή τους ως βασικοί παίκτες στο e-commerce της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσα από συνεργασίες και εξωστρέφεια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη σύσταση νέων στρατηγικών συνεργασιών, την εκχώρηση υπηρεσιών σε τρίτους, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και την ενίσχυση του δικτύου. Ειδικότερα, σχεδιάζεται η μεταφορά των διοικητικών λειτουργιών σε νέο κτίριο στα Κάτω Πατήσια, με τη μετακόμιση να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2025. Παράλληλα, προγραμματίζεται η αυτοματοποίηση της διαλογής και η προμήθεια νέων νταλικών.

Οι κύριοι άξονες του στρατηγικού σχεδίου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη υπηρεσιών point to point για εμπορικές επεκτάσεις και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες καθώς και τη βελτίωση του εμπορικού δικτύου με πιο στοχευμένες επαφές με πελάτες. Η αναδιοργάνωση της εταιρείας βασίζεται επίσης σε σύγχρονες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Στον τομέα της εμπορικής λειτουργίας, στόχος είναι η δημιουργία νέου προϊοντικού χαρτοφυλακίου και η αξιοποίηση της υποδομής του backbone, επιδιώκοντας την υποστήριξη του διασυνοριακού εμπορίου και του e-commerce. Τέλος, η συνένωση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier αναμένεται να ενδυναμώσει τη θέση της εταιρείας στην αγορά, προσφέροντας ένα ενιαίο και ισχυρό brand, βελτιωμένες υπηρεσίες και κοινές διαδικασίες.

Πηγή: newsbeast.gr