Νέα Εποχή στην Ευρυζωνικότητα με Τα Δύο Νέα Vouchers Στις Σταθερές Επικοινωνίες

Νέα Εποχή στην Ευρυζωνικότητα με Τα Δύο Νέα Vouchers Στις Σταθερές Επικοινωνίες


Δυο καινούργια vouchers αναμένεται να φέρουν αλλαγές στη σταθερή ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε τη σημασία του Smart Readiness και του Gigabit Voucher στην αγορά των σταθερών επικοινωνιών.

«Στην Ελλάδα έχουμε καλές και γρήγορες κινητές επικοινωνίες, αλλά στις σταθερές επικοινωνίες πρέπει να κάνουμε περισσότερα βήματα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε», τόνισε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι υπάρχει αυξημένη κινητικότητα στον τομέα και ότι το Smart Readiness θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση οπτικής ίνας μέσα σε 120.000 σπίτια.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, πιθανώς και σήμερα, και θα καλύψει τη διαφορά τιμής μεταξύ απλών και ευρυζωνικών συνδέσεων άνω των 250 Mbps για δύο χρόνια μέσω του Gigabit Voucher.

Οι δικαιούχοι των vouchers θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Η πλατφόρμα για το Smart Readiness είναι ήδη διαθέσιμη, με τους παρόχους και τους εγκαταστάτες να είναι πιο ενεργοί στην προώθηση της σύνδεσης των πολυκατοικιών. Όσον αφορά το Gigabit Voucher, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές μέρες για την ενεργοποίηση της σχετικής πλατφόρμας.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε επίσης και στην κοινωνικοποίηση των νέων, υποσχόμενος πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη σύνδεση στα σχολεία αλλά και σε ελεύθερο χρόνο. «Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, καθώς τα σχολεία δεν είναι μόνο το μεσημέρι, και υπάρχει ζωή απόγευμα και Σαββατοκύριακα», δήλωσε.

Πηγή: newsbeast.gr