Μείωση Τιμών Διοδίων και Απαλλαγές στην Αττική Οδό Από 6 Οκτωβρίου 2024

Μείωση Τιμών Διοδίων και Απαλλαγές στην Αττική Οδό Από 6 Οκτωβρίου 2024


Ο χρόνος προχωρά γρήγορα, καθώς στις 6 Οκτωβρίου 2024 αναμένεται να γίνει μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού από 2,8 ευρώ σε 2,5 ευρώ. Σημαντική είναι επίσης η εισαγωγή μόνιμης απαλλαγής από τα διόδια για τα επιβατικά οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία και αναπήρους πολέμου. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι αποτέλεσμα της νέας Σύμβασης Παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Από την Κυριακή, οι νέες τιμές διοδίων θα είναι οι εξής:

– 1,25 ευρώ για τα μοτοποδήλατα
– 2,50 ευρώ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4)
– 6,25 ευρώ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)
– 10,00 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)

Οι χρήστες που διαθέτουν συσκευές e-PASS ή κάρτες διελεύσεων θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν κανονικά και μετά την 5η Οκτωβρίου 2024, με μεταφορά των ποσών από τους συνδρομητικούς λογαριασμούς τους. Για τον Οκτώβριο, παραμένουν σε ισχύ τα εξής προγράμματα:

– Πρόγραμμα Bonus: 15 δωρεάν διελεύσεις.
– Προγράμματα Friendly και Business: Μείωση των τιμών για τις 30 πρώτες διελεύσεις στο επίπεδο του Βασικού Διοδίου, ενώ οι τιμές για τις επόμενες διελεύσεις παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συσκευές e-PASS θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στη διαλειτουργικότητα με άλλους αυτοκινητοδρόμους, ενώ οι πομποδέκτες άλλων αυτοκινητοδρόμων θα παραμείνουν σε χρήση στην Αττική Οδό. Είναι σημαντικό οι χρήστες των συνδρομητικών προγραμμάτων e-PASS να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, για να αποφευχθεί η επιβάρυνση του συστήματος την επόμενη μέρα.

Πηγή: newsbeast.gr