Μείωση Διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη από Οκτώβριο 2024

Μείωση Διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη από Οκτώβριο 2024


Από αύριο, 1η Οκτωβρίου 2024, θα ισχύσει η μείωση των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Η μείωση αυτή καλύπτεται από το όφελος ύψους 15.821.155 ευρώ που εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω της αναχρηματοδότησης του έργου.

Η μείωση των τελών διέλευσης θα είναι ως εξής: για τα ελαφρά οχήματα, θα υπάρχει έκπτωση 17% για όλες τις διελεύσεις, ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής (με πομποδέκτη ή αυτόματα μηχανήματα). Συγκεκριμένα, οι χρήστες ΙΧ θα επωφεληθούν με μείωση 2,8 ευρώ το 2024, καθώς το κόστος θα υποχωρήσει από 16,5 ευρώ σε 13,7 ευρώ, ενώ το 2025 η μείωση θα ανέρχεται σε 3 ευρώ, με την τιμή να πέφτει από 17,4 ευρώ σε 14,4 ευρώ.

Τα βαρέα οχήματα θα έχουν έκπτωση ύψους 5% μόνο για τις διελεύσεις που πραγματοποιούνται με πομποδέκτη, επιπλέον της υφιστάμενης έκπτωσης 7% από τον παραχωρησιούχο. Οι τιμές για πληρωμές με μετρητά παραμένουν οι ίδιες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία επιστρέφει την ωφέλεια στην ελληνική κοινωνία, μειώνοντας το κόστος των μετακινήσεων για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Πηγή: newsbeast.gr