Κορυφαία Ελληνικά Νησιά για Αγορά Ακινήτων από Γάλλους Επενδυτές

Κορυφαία Ελληνικά Νησιά για Αγορά Ακινήτων από Γάλλους Επενδυτές


Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δημοσίευσε άρθρο με πληροφορίες από οκτώ μεσιτικά γραφεία σχετικά με τις καλύτερες περιοχές στην Ελλάδα για επένδυση σε ακίνητα. Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών, η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους Γάλλους αγοραστές, οι οποίοι αναζητούν μόνιμη ή εξοχική κατοικία, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

“Αν είστε σε αναζήτηση ενός σπιτιού κοντά στη θάλασσα, η Ελλάδα είναι η πιο οικονομική επιλογή στην Ευρώπη,” τονίζει η υπεύθυνη του Houses in Greece. Αυτή η προτίμηση έχει ενισχυθεί από την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους ξένους συνταξιούχους στην Πορτογαλία, γεγονός που οδηγεί πολλούς συνταξιούχους και εύπορους αγοραστές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τιμές είναι ελκυστικές: “Μπορείτε να βρείτε σπίτια με θέα στη θάλασσα από 350.000 έως 400.000 ευρώ. Οι τιμές αυτές δεν συγκρίνονται με αυτές στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία.” Η εφημερίδα παρέχει πληροφορίες για τους δέκα κορυφαίους προορισμούς, οι οποίοι είναι οι εξής: 1) Κρήτη, 2) Ρόδος, 3) Κέα, 4) Άνδρος, 5) Πάρος, 6) Σύρος, 7) Νάξος, 8) Τήνος, 9) Κέρκυρα, 10) Κως.

Οι επαγγελματίες του χώρου αναφέρουν ότι η επιλογή του κατάλληλου νησιού εξαρτάται από προσωπικές προτιμήσεις, καθώς τα ελληνικά νησιά διαφέρουν πολύ στην αρχιτεκτονική, το κλίμα και τις υποδομές. Η Ελλάδα προσελκύει πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, λόγω του ευχάριστου κλίματος, των φυσικών τοπίων, της γαστρονομίας και του προσιτού κόστους ζωής.

Πηγή: newsbeast.gr