Κατατέθηκε το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο για την Περίοδο 2025-2028 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κατατέθηκε το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο για την Περίοδο 2025-2028 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Κατατέθηκε σήμερα το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό- Διαρθρωτικό Σχέδιο 2025- 2028 (Draft Budgetary Plan- DBP) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμμόρφωση με τις καθορισμένες προθεσμίες. Η συζήτηση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί στο Ecofin εντός του Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει ότι το DBP επιβεβαιώνει τα δημοσιονομικά μεγέθη για τα έτη 2024 και 2025, όπως περιγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025, το οποίο υποβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αυτό δείχνει ότι ο στόχος της διατήρησης των πρωτογενών δαπανών εντός των ορίων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου είναι εφικτός και αποδεκτός και από τη διεθνή κοινότητα.

Στο DBP περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα, καθώς και οι υλοποιούμενες μεταρρυθμίσεις που εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες. Επίσης, καταγράφεται η μείωση των δεικτών φτώχειας και ανισοτήτων, ως αποτέλεσμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση.

Πηγή: newsbeast.gr