Ιταλία Καταρτίζει Νέο Κρατικό Προϋπολογισμό Χωρίς Ανάκληση Φόρων

Ιταλία Καταρτίζει Νέο Κρατικό Προϋπολογισμό Χωρίς Ανάκληση Φόρων


Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, αναφέρθηκε σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025, ο οποίος εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Ο προϋπολογισμός αυτός αναμένεται τώρα να περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης. Ο Τζορτζέτι τόνισε ότι «δεν επιβάλλουμε νέους φόρουςκαι θα στηρίξουμε, με σειρά φοροαπαλλαγών, τις πολύτεκνες οικογένειες». Σε αντίθεση με άλλες προτάσεις για υπερκέρδη ή έκτακτες εισφορές, προτίμησε τη χρήση της λέξης «θυσία» για να περιγράψει τις αναγκαίες συνεισφορές από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτές θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μια έκτακτη εισφορά που ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ο Τζορτζέτι επιβεβαίωσε την απόφαση για μείωση κατά 5% των προϋπολογισμών όλων των υπουργείων, εκτός από το υπουργείο Υγείας. Η μείωση αυτή θα ισχύσει και για τα ιδρύματα που λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις. Ο Ιταλός υπουργός ανακοίνωσε ότι οι διευθυντές αυτών των οργανισμών και εταιρειών δεν θα έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μισθό υψηλότερο από αυτόν των υπουργών και της πρωθυπουργού. Αν δεν συμμορφωθούν, θα πρέπει να σταματήσουν να απολαμβάνουν τις δημόσιες ενισχύσεις.

Τέλος, αναμένεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, θα προβεί σε αναλυτική παρουσίαση των μέτρων του προϋπολογισμού μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Πηγή: newsbeast.gr