Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του τουρισμού με γαστρονομία και στρατηγικό επανασχεδιασμό

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του τουρισμού με γαστρονομία και στρατηγικό επανασχεδιασμό


Αισιόδοξοι για το μέλλον του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή δηλώνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου. Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τονίστηκε η σημασία της γαστρονομίας ως κεντρικού στοιχείου στην τουριστική εμπειρία. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη προχωρά σε έναν τουριστικό επανασχεδιασμό.

Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, επισήμανε πως η γαστρονομία της περιοχής αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών. Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί στο δίκτυο των δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO, γεγονός που δείχνει τη στρατηγική της αναγνώριση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, ανέφερε ότι η περιοχή «κάνει restart» αλλά εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την επιβολή νέων φόρων, που επηρεάζουν τον προϋπολογισμό των επιχειρήσεων του κλάδου. Παράλληλα, ζήτησε βελτίωση της εικόνας της χώρας στα σύνορα, ώστε οι επισκέπτες να μην νιώθουν άσχημα κατά την είσοδό τους.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Θάνος Μπέγκας, εξέφρασε την πίστη του ότι το στρατηγικό σχέδιο του τουρισμού αναμένεται να είναι επιτυχές. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, πρόσθεσε ότι η προώθηση της γαστρονομίας είναι υποχρέωση του δήμου και ότι γίνονται βήματα για την ενίσχυση της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Θεσσαλονίκη αποκτά εξωστρέφεια και ότι η περιοχή έχει μπει σε ένα θετικό δρόμο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Fraport Greece σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Thessaloniki και τους δήμους Θεσσαλονίκης και Θέρμης. Σημειώνεται ότι η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου Hyatt, Ελένη Μπινιάρη, τόνισε τη δέσμευση του κλάδου για συνεχή βελτίωση.

Πηγή: newsbeast.gr