Η σημασία του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με νέα έρευνα

Η σημασία του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με νέα έρευνα


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Pulse, το 86% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο ελληνικός τουρισμός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εθνική οικονομία. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Reimagine Tourism in Greece», το οποίο πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των πολιτών που τονίζουν την περιορισμένη συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία είναι μονοψήφιο.

Σε σχετική ερώτηση για τις στρατηγικές που ακολουθεί η χώρα μας σχετικά με το μέλλον του τουρισμού, το 48% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι αυτές είναι θετικές, ενώ το 28% εκφράζει αμφιβολίες και ζητά περαιτέρω βελτιώσεις.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των πολιτών, όταν ερωτήθηκαν αν θα ήθελαν να δουν λιγότερους αλλά οικονομικά ισχυρότερους ξένους επισκέπτες ή περισσότερους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, το 54% διατύπωσε την προτίμηση για την πρώτη επιλογή.

Στην ερώτηση για την ύπαρξη υπερτουρισμού στη χώρα, το 29% δήλωσε σίγουρα «Ναι», το 38% μάλλον «Ναι», το 20% μάλλον «Όχι» και μόλις το 6% απάντησε ότι δεν υπάρχει υπερτουρισμός.

Πηγή: newsbeast.gr