Η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece συνδέει ταλέντα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα

Η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece συνδέει ταλέντα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα


Ως μέσο διασύνδεσης ταλέντων με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας, λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece, πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτή η εγχείρημα στοχεύει στην κάλυψη του ελλείμματος εργαζομένων με υψηλές δεξιότητες στην ελληνική αγορά. Μέσω της πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το εγχώριο εξειδικευμένο προσωπικό και ταυτόχρονα να προσελκύσουν Έλληνες που στο παρελθόν είχαν μεταναστεύσει για επαγγελματικούς λόγους κατά την οικονομική κρίση.

Η Rebrain Greece τελεί από την εκτόξευση της διαδικτυακής πύλης μέχρι σήμερα σημαντική πρόοδο στον εντοπισμό ελληνικών κοινοτήτων στο εξωτερικό, προκειμένου να τις συνδέσει με θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ένας από τους σημαντικότερους πόρους της πλατφόρμας είναι ο οδηγός επαναπατρισμού ταλέντων. Το εγχειρίδιο αυτό παρέχει πληροφορίες για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε οι Έλληνες επαγγελματίες στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να ενταχθούν ξανά στην ελληνική αγορά εργασίας.

Η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας σε τομείς όπως οι τράπεζες, οι εταιρίες συμβούλων και οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πληροφορική, τη βιομηχανία και την κατασκευή. Μέχρι σήμερα, έχουν αναρτηθεί πάνω από 450 θέσεις εργασίας και έχουν γίνει 1.500 αιτήσεις ενδιαφέροντος. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι η αποστολή της πλατφόρμας είναι να προσελκύσει εργαζομένους στην επιστροφή τους στην πατρίδα και να ενισχύσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων για την προσέλκυση Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό προσφέρει προοπτικές. Η πρώτη εκδήλωση στο Λονδίνο ήδη συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, με 620 συμμετοχές που δήλωσαν επιθυμία να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας της Ελλάδας. Η επιτυχία αυτή ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες εκδηλώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την υλοποίηση της πλατφόρμας, το υπουργείο έχει ενσωματώσει 200 επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και έχει δημιουργήσει ομάδα στήριξης και ενημέρωσης για τους Ελληνες του εξωτερικού, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα. Μέσω όλων αυτών των δράσεων, η Rebrain Greece αποσκοπεί στην ενσωμάτωση ανθρώπινου κεφαλαίου υψηλών προσόντων και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων εντός του ελληνικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενισχύει αυτές τις πρωτοβουλίες με διοργάνωση «Ημερών Καριέρας» σε όλη τη χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, σχεδιάζεται η πρώτη «Ημέρα Καριέρας» στο Ντίσελντορφ, με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για τις ευκαιρίες εργασίας στην πατρίδα.

Πηγή: newsbeast.gr