Η Ελλάδα Σήμερα: Από Ουραγός σε Πρωταγωνιστής στην Ευρώπη

Η Ελλάδα Σήμερα: Από Ουραγός σε Πρωταγωνιστής στην Ευρώπη


Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, προχωρά σε θεαματικές αλλαγές, μετατρέποντας τον εαυτό της από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε πρόσφατη εκδήλωση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, επεσήμανε ότι οι ελληνικές επιδόσεις που μεταφράζονται σε μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν τη νέα δυναμική της χώρας.

Ο κατασκευαστικός τομέας αναπτύσσεται ιδιαίτερα, με προβλέψεις για αύξηση του ποσοστού του στο ΑΕΠ από 4,8% το 2022 στο 8% το 2026. Παράλληλα, τα προγραμματισμένα έργα μέχρι το 2026 φτάνουν τα 27 δισεκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα να αγγίξουν και τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ αν υλοποιηθούν πρόσθετα κατασκευαστικά σχέδια.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του, ο υπουργός μίλησε για την κυκλική και πράσινη οικονομία, τονίζοντας πως οι στρατηγικές αυτές είναι στον πυρήνα των πολιτικών της Ευρώπης και της κυβέρνησης. Επιπλέον, η στρατηγική που αναπτύσσει η κυβέρνηση εστιάζει στη μείωση της ανεργίας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.

Σημαντικός δείκτης της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι η αναφορά του “Economist” ότι η Ελλάδα κατέχει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μεταξύ 2019-2023. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια σταδιακή επαναβιομηχάνιση της χώρας, με αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 13% το 2023.

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για πρότυπα και καλές πρακτικές, αναγνωρίζοντας τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ ως παράδειγμα προς μίμηση στην υλοποίηση της κοινής στρατηγικής για έναν καλύτερο αύριο. Η χώρα δείχνει να διαθέτει άλλες δυνατότητες και προοπτικές, καταγράφοντας μία από τις υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μειωμένο δημόσιο χρέος.

Πηγή: newsbeast.gr