Η Ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Επιστροφή στις Ανάπτυγμένες Αγορές

Η Ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Επιστροφή στις Ανάπτυγμένες Αγορές


Η πρόταση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την ένταξή του στις κορυφαίες διεθνείς αγορές αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία. Αυτή η μετάβαση θεωρείται ως ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες εισροές κεφαλαίων, βελτίωση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για τις εισηγμένες εταιρείες, καθώς και ενίσχυση των επενδύσεων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, η άνοδος της κατάταξης του Χρηματιστηρίου από τον οίκο FTSE Russell είναι ένα θετικό σημάδι που προκύπτει από τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας και τις στοχευμένες ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Ενδεικτικά, αναφερόμενος σε σημαντικές πρωτοβουλίες, ανέφερε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, την εισαγωγή των μετοχών του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο και την πώληση μετοχών της Helleniq Energy.

Αξιοσημείωτες είναι και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, όπως η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες, καθώς και οι νέες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα. Αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν περαιτέρω την προοπτική του Χρηματιστηρίου και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.

Πηγή: newsbeast.gr