Επιτυχής Διάθεση Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και Χαιρετισμός από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Επιτυχής Διάθεση Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και Χαιρετισμός από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος


Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, καθώς και στον ομόλογό του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ηλία Ξηρουχάκη, απηύθυνε συγχαρητήρια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Η αφορμή ήταν η επιτυχής διάθεση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, μια εξέλιξη που εντάσσεται στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ολοκλήρωση αυτής της διάθεσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελεί σημαντικό βήμα και επεσήμανε την αξία της συμμετοχής τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών. Αυτή η συμμετοχή αναδεικνύει την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Επιπλέον, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκφράζει την εκτίμησή του στους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, εξεφράζοντας ειδικότερα ευχαριστίες στους κ.κ. Ξηρουχάκη και Μυλωνά, καθώς και στις ομάδες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος έχουν επιτραπεί την επιτυχή διάθεση του 10% του κεφαλαίου.

Πηγή: newsbeast.gr