Επιδότηση Εργασίας για Δημιουργία Νέων Θέσεων και Στήριξη Ανέργων σε Όλες τις Ηλικίες

Επιδότηση Εργασίας για Δημιουργία Νέων Θέσεων και Στήριξη Ανέργων σε Όλες τις Ηλικίες


Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσφέρει αυτήν την εποχή έξι διαφορετικά προγράμματα επιδότησης εργασίας, σχεδιασμένα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλη την επικράτεια. Αυτά τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και παρέχουν επιχορηγήσεις που μπορεί να φτάσουν έως και το 100%, με συνολική οικονομική υποστήριξη κάθε θέσης να ανέρχεται έως και 17.000 ευρώ.

Ένα από τα προγράμματα αφορά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από 25.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών, με διάρκεια επτά μηνών και πλήρη χρηματοδότηση. Η ΔΥΠΑ προσφέρει μήνα με το μήνα την ελάχιστη μηνιαία αποζημίωση, η οποία περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό, τις πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και επιδόματα.

Υπάρχει επίσης πρόγραμμα που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καλύπτοντας μέχρι το 75% του μισθού τους για 12-24 μήνες και με ανώτατο ποσό 16.800 ευρώ ανά θέση.

Ένα άλλο πρόγραμμα είναι για 10.000 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 45 ετών και άνω, με επιχορήγηση έως το 80% του μισθού για 18 μήνες, φτάνοντας τα 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας. Επιπλέον, υπάρχει πρόγραμμα για 3.000 ανέργους ηλικίας 56 ετών και άνω, που έχουν ολοκληρώσει προηγούμενο πρόγραμμα επιδότησης, με μηνιαία επιχορήγηση 715 ευρώ για 15 μήνες.

Ένα από τα πιο στοχευμένα προγράμματα αφορά 3.000 ανέργους από ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία και γυναίκες-θύματα βίας. Οι επιχορηγήσεις σε αυτήν την περίπτωση καλύπτουν έως το 75% του μισθού για 24 μήνες, έως 16.800 ευρώ ανά θέση. Τέλος, το πρόγραμμα για 7.500 ανέργους ηλικίας 25-45 ετών που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες, προσφέρει πλήρη επιδότηση για ηλικίες 25-30 ετών και μειωμένη για ηλικίες 31-45 ετών.

Η διαδικασία συμμετοχής των επιχειρήσεων είναι απλή: Πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr, όπου οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ βοηθούν στην επιλογή υποψηφίων και οι επιχειρήσεις επιλέγουν από αυτούς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr