Ενθουσιασμός για τη Δημόσια Προσφορά Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας

Ενθουσιασμός για τη Δημόσια Προσφορά Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας


Υπερκαλύφθηκε ήδη σε πολλαπλάσιο βαθμό το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί για την δημόσια προσφορά του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το εύρος της τιμής για την προσφορά έχει οριστεί μεταξύ 7,30 και 7,95 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το διοικητικό του συμβούλιο στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 ενέκρινε τη διαδικασία διάθεσης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο αντιστοιχεί σε 91.471.515 κοινές, ονομαστικές, άυλες μετοχές. Η Τράπεζα δεν θα προσφέρει τις μετοχές και δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση αυτών, καθώς τα καθαρά έσοδα θα εισπραχθούν αποκλειστικά από τον πωλητή μέτοχο.

Η τιμή διάθεσης για κάθε μετοχή θα καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο του πωλητή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, που αναμένεται να είναι γύρω στις 2 Οκτωβρίου 2024. Σε οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο πωλητής μπορεί να ανακοινώσει ένα στενότερο εύρος τιμών ή/και ενδεικνυόμενη τιμή.

Οι μετοχές θα διατεθούν στην Ελλάδα σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ για το ενημερωτικό δελτίο, ενώ θα υπάρξει και διεθνής προσφορά για ειδικούς θεσμικούς αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Η ελληνική δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικού βιβλίου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2024.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο σχετικά με την προσφορά. Πηγή: newsbeast.gr