Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Νέων Δράσεων Υποστήριξης

Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Νέων Δράσεων Υποστήριξης


Δύο νέες πρωτοβουλίες με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ίδρυση νέων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Η πρώτη δράση, που έχει ήδη αναρτηθεί σε προδημοσίευση, αφορά τα «Σχέδια Προσαρμογής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυναμικότητας 20-50 ΕΜΕ» με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ. Στόχος της είναι η υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν 20-50 άτομα, προκειμένου να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν σχέδια που θα τις προσαρμόσουν στις σύγχρονες οργανωτικές απαιτήσεις και θα ενισχύσουν τις δεξιότητες του προσωπικού τους. Εδώ, η έμφαση θα δοθεί σε τομείς όπως η “πράσινη” διαχείριση, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, η εξωστρέφεια και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι χρηματοδοτήσεις θα κυμαίνονται από 25.000 έως 130.000 ευρώ, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει το 70%.

Η δεύτερη δράση, που έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης. Σκοπός είναι να αξιοποιήσουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους ώστε να περιοριστεί η ετεροαπασχόληση. Οι υποψήφιοι θα λάβουν επιχορήγηση που αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ, και η δράση θα απευθύνεται σε ανέργους και εργαζόμενους πτυχιούχους που επιθυμούν να ιδρύσουν την επιχείρησή τους βασιζόμενοι στην εκπαίδευσή τους.

Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται επαγγελματικά μισθώματα, ηλεκτρικό ρεύμα, νομική-συμβουλευτική και λογιστική υποστήριξη, σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων, καθώς και δαπάνες προβολής.

Πηγή: newsbeast.gr