Ενίσχυση της Διαφάνειας και Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην ΑΑΔΕ μετά την Υπόθεση της ΔΟΥ Κέρκυρας

Ενίσχυση της Διαφάνειας και Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην ΑΑΔΕ μετά την Υπόθεση της ΔΟΥ Κέρκυρας


Ο Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συγκάλεσε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας της αποκάλυψης κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας. Ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναληφθεί και μετά την αποκάλυψη υποθέσεων στη Χαλκίδα. Ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι η ΑΑΔΕ θα συνεργάζεται συνεχώς με τις αρμόδιες αρχές για την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς και ότι θα προβαίνει σε καθορισμένες ενέργειες για τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού στην υπηρεσία, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της διαφάνειας. «Έχουμε καθήκον να είμαστε απόλυτα συνεπείς με την τήρηση των προθεσμιών απέναντι στους πολίτες, κυρίως σε θέματα επιστροφών φόρου», δήλωσε. Ζήτησε επίσης να τηρείται θεσμική απόσταση στις συναντήσεις με φορολογουμένους και λογιστές.

Ο Διοικητής ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την εντολή παύσης όσων εμπλέκονται και έχει ξεκινήσει η διαδικασία θέσης τους σε δυνητική αργία, σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα για την διερεύνηση των πεπραγμένων όλων των εμπλεκομένων σε βάθος. Επισήμανε ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώνουν πρόσωπα και συμπεριφορές που παραβιάζουν τον νόμο και αντιβαίνουν στις αξίες της ΑΑΔΕ.

Πηγή: newsbeast.gr