Ενισχύεται η Ενεργειακή Συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας στην Ημερίδα REPowerEU

Ενισχύεται η Ενεργειακή Συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας στην Ημερίδα REPowerEU


Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, συμμετείχε σήμερα στην ημερίδα REPowerEU Diversification Workshop, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Στην εκδήλωση, συζητήθηκε η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων από τα γραφεία του πρωθυπουργού, του υπουργείου Ενέργειας και του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις τοποθετήσεις τους, μίλησαν επίσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο υφυπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Μίκολα Κόλισνικ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα Ενέργειας της ΕΕ, Μάθιου Μπάλντγουιν, καθώς και η CEO της ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι.

«Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα και να συναντώ τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας και τις προοπτικές εξαγωγών, καθώς και για την πρόοδο στην περιφερειακή συνδεσιμότητα», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ στα κοινωνικά δίκτυα.

Επιπλέον, ο Πάιατ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας, Μίκολα Κόλισνικ, και εξέφρασε τη σημασία της συνεργασίας με Αμερικανικές εταιρείες ενέργειας για την υποστήριξη της ανοικοδόμησης της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Πηγή: newsbeast.gr