Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων του προγράμματος Women in Tech από τη ΔΥΠΑ

Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων του προγράμματος Women in Tech από τη ΔΥΠΑ


Αναρτήθηκαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2024, οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης «Women in Tech» στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η κατάταξη έγινε σύμφωνα με μια σειρά από κριτήρια προτεραιότητας. Άμεσα, η ΔΥΠΑ θα στείλει ενημερωτικά e-mail σε κάθε ωφελούμενη σχετικά με την επιλογή της και τα επόμενα βήματα για την εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολική διάρκεια 100 ωρών και απευθύνεται σε 500 άνεργες γυναίκες, προσφέροντας κατάρτιση σε δύο κύριες θεματικές ενότητες: α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και β) Soft Skills. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μέσω του Interlei (International Learning Institute), που είναι ο επίσημος εκπαιδευτικός φορέας της HUAWEI στην Ελλάδα, και προσφέρεται δωρεάν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και της HUAWEI, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν την επεξεργασία, τη στατιστική ανάλυση και την ερμηνεία δεδομένων, την κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και την ενίσχυση των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους και την ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που θα πιστοποιούν τις γνώσεις τους και, με την επιτυχία τους, θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Πηγή: newsbeast.gr