Δημόσια προσφορά για το 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας κινείται στο εύρος τιμών 7,30 έως 7,95 ευρώ

Δημόσια προσφορά για το 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας κινείται στο εύρος τιμών 7,30 έως 7,95 ευρώ


Η διαδικασία δημόσιας προσφοράς των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συγκεκριμένα το 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, έχει ξεκινήσει. Το εύρος τιμής για τη διάθεση των μετοχών ορίστηκε από 7,30 έως 7,95 ευρώ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε την πώληση 91.471.515 κοινών μετοχών της “Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ”, που αντιπροσωπεύει το 10% της μετοχικής της συμμετοχής. Οι προσφερόμενες μετοχές έχουν ονομαστική αξία 1 ευρώ, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δεν θα αποφέρουν έσοδα στην τράπεζα, αφού τα καθαρά έσοδα θα εισπραχθούν από τον πωλητή μέτοχο.

Η τιμή προσφοράς θα καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο του πωλητή μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής προσφορών, η οποία θα λήξει στις 2 Οκτωβρίου 2024. Σε οποιοδήποτε σημείο κατά την περιόδο διάθεσης, ο πωλητής μπορεί να ανακοινώσει ένα στενότερο εύρος ή μια ενδεικνυόμενη τιμή κατά την κρίση του.

Οι μετοχές θα διατεθούν στην ελληνική αγορά σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, σύμφωνα με τον κανονισμό σχετικά με τα ενημερωτικά δελτία. Παράλληλα, θα υπάρξει διεθνής προσφορά μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων σε επενδυτές εκτός Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ελληνική δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2024, με ώρες λειτουργίας από 10:00 έως 17:00 εκτός από την τελευταία ημέρα.

Πηγή: newsbeast.gr