Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων Εξάμηνης Διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο

Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων Εξάμηνης Διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο


Το Ελληνικό Δημόσιο προγραμματίζει τη δημοπρασία νέας σειράς εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. Το συνολικό ποσό της δημοπρασίας ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ και τα γραμμάτια θα λήξουν στις 25 Απριλίου 2025.

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει πωλήσεις μέσω δημόσιας εγγραφής, επιτρέποντας σε φυσικά πρόσωπα να αποκτήσουν τους συγκεκριμένους τίτλους. Κάθε ιδιώτης μπορεί να επενδύσει μέχρι 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από την τελευταία προσφορά που θα γίνει αποδεκτή κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας (cut-off price). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024.

Απαιτούμενη είναι η καταχώρηση των τίτλων σε μερίδα του Συστήματος Αυτόματης Τιμολόγησης (Σ.Α.Τ), διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών ή χρηματιστηριακών εταιριών, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι ορίστηκ επίσημα για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 (Τ+2) και οι τόκοι των γραμματίων θα υπολογίζονται με βάση τη μέθοδο ACT/360.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους. Επιπλέον, κατά την ημέρα της δημοπρασίας, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, έως τις 12:00 μ.μ., οι οποίες θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς, μέχρι το 20% του συνολικού ποσού της δημοπρασίας. Τέλος, δεν θα υπάρχουν προμήθειες για τα έντοκα γραμμάτια.

Πηγή: newsbeast.gr