Διεξαγωγή του 6ου Συνεδρίου Διαφορετικότητας στο Ζάππειο από το Σωματείο ΚΕΑΝ

Διεξαγωγή του 6ου Συνεδρίου Διαφορετικότητας στο Ζάππειο από το Σωματείο ΚΕΑΝ


Το 6ο Diversity in Business Conference 2024, που θα γίνει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, διοργανώνεται από το Σωματείο ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με την Boussias Events. Το συνέδριο, έπειτα από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, έχει στόχο την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών που θα διευκολύνουν την ένταξη και ενσωμάτωση στο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει διακεκριμένες προσωπικότητες από το πολιτικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό πεδίο, όπως ο χρυσός παραολυμπιονίκης κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης και ο παραολυμπιονίκης στίβου Θανάσης Τσιβίλης. Σημαντικές φιλοξενούμενες προσωπικότητες από τον χώρο των ΜΜΕ, όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης και η δρ Δόμνα Μιχαηλίδου, θα συμμετάσχουν επίσης, καθώς και εξέχοντες επαγγελματίες που προάγουν τη διαφορετικότητα.

Το συνέδριο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους επαγγελματίες όλων των τομέων να ανταλλάξουν απόψεις και να εμβαθύνουν στις στρατηγικές τους, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο συμπεριληπτική επιχειρησιακή κουλτούρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές ενσωμάτωσης, ενώ ο διάλογος θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, η οποία προωθείται από το ΚΕΑΝ, έχει συγκεντρώσει την υπογραφή περισσότερων από 300 οργανισμών και επιχειρήσεων, καλύπτοντας πάνω από 90.000 εργαζόμενους. Ορισμένοι από τους υπογράφοντες περιλαμβάνουν γνωστές εταιρείες όπως ο Όμιλος ΟΤΕ, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Eurolife FFH, η EY και η Coca Cola 3E. Υποστηρίζεται επίσης από διάφορους φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Keynote speaker θα είναι η Helene Banner, σύμβουλος σε θέματα Ηγεσίας και Διαφορετικότητας, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, το συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και στη δημιουργία δημιουργικών προσεγγίσεων στα σχετικά ζητήματα.

Πηγή: newsbeast.gr