Διεκδίκηση νομιμότητας και επιδοτήσεις στην αγορά καυσίμων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Διεκδίκηση νομιμότητας και επιδοτήσεις στην αγορά καυσίμων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων


«Η ομοσπονδία μας διεκδικεί την νομιμότητα και το δίκαιο στην αγορά. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και περιμένουμε μία εκτίμηση από το υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε υποβάλει μια σημαντική πρόταση ώστε το επίδομα να καταλήγει απευθείας στην αντλία, αντί να διαχειρίζεται με άλλους τρόπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, κατά τη διάρκεια εκπομπής της ΕΡΤ. Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο τη βελτίωση της κατάστασης για τις επιχειρήσεις, καθώς αναμένεται να μειώσει το κόστος και να φέρει όφελος γύρω στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς το κράτος να έχει πρόσθετες υποχρεώσεις από αυτές που έχει ήδη προγραμματίσει.

«Στη διαδικασία του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, όπως πάντα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις τιμές από τα διυλιστήρια, ώστε να εκτιμήσουμε πώς θα πωληθεί το καύσιμο στους καταναλωτές», πρόσθεσε. Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι πέρυσι η πολιτεία προϋπολόγισε 247 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, αλλά τελικώς δόθηκαν 76 εκατ. λιγότερα. Έκανε προβλέψεις για φέτος, υποστηρίζοντας ότι με τα ίδια χρήματα, η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί στα 90 λεπτά, σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες.

Για την αγορά του καυσίμου, τόνισε ότι οι τιμές στα διυλιστήρια αναπροσαρμόζονται καθημερινά, με αποτέλεσμα και οι έμποροι και τα πρατήρια να ακολουθούν αυτή την τάση. «Δεν αναμένουμε δραματικές αυξήσεις στις τιμές, καθώς οι διεθνείς τιμές φαίνεται ότι παραμένουν σταθερές. Αν η πολιτεία υιοθετήσει τη πρόταση μας, αυτό θα συμβάλλει στη διαμόρφωση πιο προσιτών τιμών για τους καταναλωτές», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr