Διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης Μαζί με Αβεβαιότητα και Προβληματισμούς στην Αγορά

Διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης Μαζί με Αβεβαιότητα και Προβληματισμούς στην Αγορά


Αύριο, Τρίτη 15/10, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να παραπέμπουν σε Άνοιξη αντί για Φθινόπωρο. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν την τιμή του πετρελαίου γύρω από 1,10 με 1,15 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή σχεδόν 30 λεπτά χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Παρά τις προβλέψεις, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, κάτι που καθιστά τις εκτιμήσεις αυτού του είδους δύσκολες.

Στην παρούσα χρονιά, το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους, που διαμένουν σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, μπορεί να φτάσει έως 1.000 ευρώ, εφόσον διατηρηθούν οι τρέχουσες συνθήκες. Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν ποσά που κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωση και τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ για άγαμους και 24.000 ευρώ για έγγαμους, ενώ για οικογένειες με παιδιά το ανώτατο όριο εισοδήματος αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει απευθύνει αίτημα στον υπουργό Οικονομικών για την καθιέρωση οριζόντιας επιδότησης στην αντλία. Αυτή η επιδότηση θα μπορούσε να επιτρέψει σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από φθηνότερες τιμές στην αντλία, χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο κονδύλιο για φέτος και τα αδιάθετα κονδύλια του περασμένου έτους.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις τιμές παραμένει, καθώς οι καταναλωτές δυσκολεύονται λόγω της παραβατικότητας στον κλάδο, με συχνές καταγγελίες για νοθεία και πειραγμένες αντλίες. Η κατάσταση επιδεινώνεται από φαινόμενα παρεμπορίου, τα οποία προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια και την ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται στην αγορά.

Η ανάγκη για διαφάνεια και αυστηρούς ελέγχους στην αγορά καυσίμων είναι πιο επιτακτική από ποτέ, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από κακόβουλες πρακτικές και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να επηρεάσουν την αγορά και τις καταναλωτικές επιλογές, καθώς το κοινό ενδέχεται να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Πηγή: newsbeast.gr