Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Αττική για το 2024

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Αττική για το 2024


Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής ο διαγωνισμός «Innovation Attica Hackathon 2024», με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 23-24 Νοεμβρίου, στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς κόμβους ψηφιακής καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB και Smart Attica. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα που φτάνουν έως και 5.000 ευρώ.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, νεοσύστατες ή υπό ίδρυση εταιρείες, καθώς και σε ομάδες ερευνητών, φοιτητών και στελεχών του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Οι συμμετοχές πρέπει να περιλαμβάνουν προτάσεις για καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της αειφορίας και των μεταφορών.

«Έχουμε δεσμευτεί να προάγουμε την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Προσέθεσε ότι μέσω του διαγωνισμού επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα, αξιοποιώντας τις ιδέες που θα κατατεθούν προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η τοπική οικονομία.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής διαρκεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2024, ενώ εκδήλωση ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου. Στόχος είναι να καθιερωθεί ο διαγωνισμός ως ετήσιος θεσμός, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να είναι η αρχή μιας σημαντικής αλλαγής.

Πηγή: newsbeast.gr