Aυξημένη επιβατική κίνηση και στρατηγική ανάπτυξης της AEGEAN το 2024

Aυξημένη επιβατική κίνηση και στρατηγική ανάπτυξης της AEGEAN το 2024


Η AEGEAN συνεχίζει να επενδύει στην αγορά της Τουρκίας, με στόχο την αύξηση της δραστηριότητάς της. Από τον Οκτώβριο του 2024, θα προσφέρει 4 καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ενώ το καλοκαίρι του 2025 θα ξεκινήσει νέες απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον, για την καλοκαιρινή περίοδο, οι πτήσεις από Ηράκλειο και Σαντορίνη θα διπλασιαστούν σε 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ από τη Μύκονο και τη Ρόδο θα πραγματοποιούνται 2 εβδομαδιαίες πτήσεις. Η AEGEAN αναμένει να μεταφέρει περισσότερους από 400 χιλιάδες επιβάτες στην τουρκική αγορά μέσα στο 2024, προσφέροντας πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, η επιβατική κίνηση της AEGEAN ξεπέρασε τα 12,5 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι. Στο τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία μετέφερε πάνω από 5,3 εκατομμύρια επιβάτες και προσέφερε περισσότερες από 6,3 εκατομμύρια θέσεις, καταγράφοντας συνολικά 15,2 εκατομμύρια θέσεις για το εννεάμηνο, αυξημένες κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση στο εσωτερικό δίκτυο παρουσίασε αύξηση 6% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ η κίνηση στο εξωτερικό σημείωσε μείωση 3% κυρίως λόγω της μειωμένης δραστηριότητας στο Ισραήλ και στη Μέση Ανατολή. Αντίθετα, η αυξανόμενη κίνηση στο εσωτερικό ενισχύεται από σημαντικές συνδέσεις με ευρωπαϊκούς κόμβους όπως η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και η Κωνσταντινούπολη.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η AEGEAN προσφέρει 4,5 εκατομμύρια παραπάνω θέσεις, αυξάνοντας τη δραστηριότητα από και προς το Λονδίνο, την Τουρκία και τα Βαλκάνια, και θα εισαγάγει ένα νέο δρομολόγιο προς το Άμπου Ντάμπι. Οι διοικητικές αλλαγές και ο σχεδιασμός νέων δρομολογίων υπογραμμίζουν τη στρατηγική της εταιρείας να διευρύνει τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά.

Πηγή: newsbeast.gr