Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα ευρήματα και τις προκλήσεις που προέκυψαν από τις δράσεις αμοιβαίας μάθησης και δικτύωσης. Στα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν, δόθηκε έμφαση στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. Ο διοικητής της ΔΥΠΑ αναφέρθηκε στην ενίσχυση της απασχόλησης και των εισοδημάτων των ωφελουμένων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης των παρατηρήσεων από το έργο για τον σχεδιασμό πιο στοχευμένων πολιτικών.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η οποία εξετάζει διάφορα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης από το 2017 έως το 2021, η επίδραση αυτών των προγραμμάτων είναι σημαντική. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης παρουσίασαν 59 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη πιθανότητα απασχόλησης 12 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής τους, σε σύγκριση με τους μη συμμετέχοντες.
Επιπλέον, οι συμμετοχές σε προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης συνέβαλαν σε αυξημένες πιθανότητες απασχόλησης, με παρατηρήσεις που δείχνουν ότι, 24 μήνες μετά, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν απόδοση 9 ποσοστιαίων μονάδων υψηλότερη από τους μη συμμετέχοντες.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης η σταδιακή ανάπτυξη των σωρευτικών αποδοχών για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κατάρτισης, οι οποίοι κέρδισαν 1.500 ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με ομοίους αναζητούντες εργασία που δεν συμμετείχαν στην κατάρτιση, τρία χρόνια μετά την έναρξή τους.
Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να επενδύει σε ενέργειες που οδηγούν στην απασχόληση, αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα των πολιτικών επιδότησης εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης.
Πηγή: newsbeast.gr