ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ BLACK FRIDAY ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ BLACK FRIDAY ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη γιορτάζεται η Black Friday, μια ημέρα που έχει καθιερωθεί με εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Αυτή η ημέρα, η οποία ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρείται η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών από το 1952. Φέτος, οι επίσημες εκπτώσεις θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, οι μεγάλες λιανικές επιχειρήσεις ανοίγουν νωρίς και προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις. Η Black Friday θεωρείται η ημέρα με τον υψηλότερο τζίρο πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς οι scammers εκμεταλλεύονται αυτήν την εποχή για να προσφέρουν ψεύτικες προσφορές. Να θυμάστε ότι, αν οι τιμές φαίνονται πολύ χαμηλές, ενδέχεται τα προϊόντα να είναι απομιμητικά ή ελαττωματικά.

Η προσοχή πρέπει να είναι εντονότερη για άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες επιχειρήσεις. Αν η ηλεκτρονική επιχείρηση δεν παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας, καλό θα ήταν να μην προχωρήσετε σε αγορές. Ακόμη και από γνωστές σελίδες, αναζητήστε να επιβεβαίωσετε τις λεπτομέρειες της συναλλαγής σας, όπως η τιμή και οι όροι της εγγύησης.

Είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε από την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά, καθώς μπορεί να παραγγείλετε προϊόντα που δεν χρειάζεστε. Θυμηθείτε ότι ακολούθως θα έχετε και άλλες ευκαιρίες για αγορές, καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων φέρνει νέες προσφορές και προϊόντα.

Πριν προβείτε σε ηλεκτρονικές αγορές, βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα έχει μέτρα ασφάλειας. Επιλέξτε πάντα να εισάγετε τα στοιχεία σας σε ασφαλείς ιστοσελίδες που ξεκινούν από «https://» και διαθέτουν κλειστό λουκέτο στη διεύθυνση.

Τέλος, ελέγξτε την πολιτική για τις επιστροφές των προϊόντων και για τη χρήση κουπονιών ή giftcards. Είναι καλό να είστε ενημερωμένοι για τις προσφορές και να ελέγχετε αν σας καλύπτουν.

Πηγή: newsbeast.gr