Απλή και Άμεση Αλλαγή Παρόχου Ρεύματος Μέσω Κινητού Συσκευής

Απλή και Άμεση Αλλαγή Παρόχου Ρεύματος Μέσω Κινητού Συσκευής


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε ότι στο μέλλον οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας με απλότητα και ταχύτητα, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Σε δηλώσεις του στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «NewsRoom», τόνισε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιδιώκουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και να απλοποιήσουν τη διαδικασία αλλαγής τιμολογίου ενέργειας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι δεν θα απαιτείται η επίσκεψη σε γραφεία ή η αποστολή e-mails. Αντίθετα, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποίηση από την εταιρεία ενέργειας, στην οποία επιθυμούν να περάσουν, και με την επιβεβαίωση της αλήθειας των στοιχείων τους, θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. «Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο Gov.gr Wallet», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η ασφαλής χειρισμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι ηλεκτρονικές απάτες αυξάνονται.

Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ετοιμότητας και θα καλύπτει όλες τις μορφές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Η διαδικασία θα είναι πλήρως δωρεάν και δεν θα υπάρχουν ρήτρες, εξασφαλίζοντας ότι οι αλλαγές θα μπορούν να πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα.

Πηγή: newsbeast.gr