Αναβάθμιση και Ασφάλεια στα Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας μέσω Εργασιών της Fraport Greece

Αναβάθμιση και Ασφάλεια στα Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας μέσω Εργασιών της Fraport Greece


Η Fraport Greece προχωρά στην τρίτη φάση εργασιών για την αναβάθμιση 9 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των διαδρόμων συγκεκριμένων αεροδρομίων, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία. Οι ημερομηνίες αναστολής της λειτουργίας θα αφορούν όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις.

Η διακοπή της λειτουργίας των διαδρόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς τα έργα είναι μεγάλης κλίμακας και απαιτούν χρόνο για την ολοκλήρωσή τους. Παρά τις προκλήσεις που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η αναστολή στις μετακινήσεις των τοπικών κοινοτήτων, οι εργασίες περιλαμβάνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την πλήρη αναδιαμόρφωση των διαδρόμων, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά τους.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των περιόδων αναστολής, θα συνεχίζουν να εκτελούνται πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα, όπως αεροδιακομιδές και πτήσεις διάσωσης, εφόσον απαιτούνται, ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες των αεροδρομίων θα παραμένουν διαθέσιμες για το κοινό.

Οι εργασίες αυτές αντίκεινται στο σχέδιο βιωσιμότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας της Fraport Greece, με βασικούς στόχους την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συμμόρφωση με κανονισμούς. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ορίσει την ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα και αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων, υποστηριζόμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: newsbeast.gr