Ανάπτυξη Συνεργασιών και Καινοτομίας στον Αγροτικό Τομέα μέσω Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Ομάδων

Ανάπτυξη Συνεργασιών και Καινοτομίας στον Αγροτικό Τομέα μέσω Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Ομάδων


Η παρέμβαση Π3-77-3.1 «Ανάπτυξη συνεργασιών μέσω Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας» διαθέτει προϋπολογισμό 70,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη προδημοσίευση πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι τα μέλη των Επιχειρησιακών Ομάδων, που μπορούν να περιλαμβάνουν είτε φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις) είτε νομικά πρόσωπα διαφόρων μορφών, εφόσον συνδέονται με συμφωνητικό συνεργασίας.

Ο προϋπολογισμός για τις προτάσεις έχει καθοριστεί σε ελάχιστο ποσό 300 χιλ. ευρώ και μέγιστο 500 χιλ. ευρώ. Μέσω των πιστώσεων αυτής της πρόσκλησης, θα χρηματοδοτηθούν πιλοτικά έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τομέα, προωθώντας την καινοτομία, την ψηφιοποίηση, καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων στον αγροτικό τομέα.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στον τομέα των τροφίμων και της μεταποίησης. Επιπλέον, αναζητούνται νέες καλλιεργητικές και παραγωγικές πρακτικές που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενώ αναγκαία είναι και η αξιοποίηση τεχνολογικών γνώσεων και οργανωτικών καινοτομιών.

Πηγή: newsbeast.gr