Αυξήσεις εσόδων σε επαγγελματικούς κλάδους λόγω υποχρεωτικής διασύνδεσης με POS

Αυξήσεις εσόδων σε επαγγελματικούς κλάδους λόγω υποχρεωτικής διασύνδεσης με POS


Η υποχρεωτική διασύνδεση με τερματικά POS επηρεάζει μια σειρά επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι έχουν καταγράψει σημαντικές αυξήσεις στα έσοδά τους. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρατηρήθηκε στα ταξί, όπου τα έσοδα εκτοξεύτηκαν από 18 εκατομμύρια ευρώ σε 50 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 177%. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διασύνδεση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί από όλους τους επαγγελματίες οδηγούς.

Άλλοι κλάδοι που είδαν βελτίωση στα έσοδά τους περιλαμβάνουν τη γυμναστική και την εστίαση. Συγκεκριμένα, οι τομείς αυτοί παρουσίασαν τις εξής αυξήσεις στον τζίρο τους:

– +34,8% Γυμναστήρια (από 56 εκατ. σε 75 εκατ.)
– +20,1% Γιατρούς (από 227 εκατ. σε 273 εκατ.)
– +16% Εστίαση (από 4,8 δισ. σε 5,5 δισ.)
– +13,8% Κομμωτήρια (από 326 εκατ. σε 371 εκατ.)
– +8,8% Ξενοδοχεία (από 3,6 δισ. σε 3,9 δισ.)

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι η προθεσμία διασύνδεσης των ταμειακών συστημάτων και των POS δεν παρατείνεται για όλες τις επιχειρήσεις. Η ανακοίνωση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, αναφέρεται σε επιπλέον χρόνο μόνο για περιπτώσεις τεχνικών δυσκολιών. Αυτές οι περιπτώσεις αφορούν επιχειρήσεις που διαθέτουν ERP και τύπους POS, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και τους Παρόχους POS (NSPs), δεν είναι συμβατοί μεταξύ τους λόγω της πολυπλοκότητας της τεχνικής υλοποίησης.

Πηγή: newsbeast.gr