Από την πρώτη στιγμή είχαμε μιλήσει για δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, για όσες περιοχές επλήγησαν το φετινό Αύγουστο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Να λοιπόν που δεν άργησαν να φανούν τα αποτελέσματα από τις έντονες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά». Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως είναι τουλάχιστον κοροϊδία ο επίσημος κρατικός μηχανισμός να μιλά για κλιματική αλλαγή και να μην προχωρά σε άμεση στήριξη των υποδομών των περιοχών που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές.

Από τα μέσα Αυγούστου είχαμε απευθυνθεί δημόσια στην Κυβέρνηση και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για συγκρότηση ειδικής επιτροπής επιστημόνων ώστε άμεσα να υλοποιηθούν μελέτες αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Η υλοποίηση των κατάλληλων έργων υποδομών έπρεπε να είναι σε προτεραιότητα ώστε να προστατευθεί το βιός των ανθρώπων, οι ίδιοι, αλλά και ότι έχει απομείνει από το κατεστραμμένο περιβάλλον. Τα άμεσα έργα υποδομών για τη μείωση των πλημμυρικών φαινομένων έπρεπε ήδη να έχουν ανατεθεί στο τοπικό εργατικό δυναμικό ώστε να ενισχυθεί η οικονομία των πληγέντων περιοχών.

Η κλιματική κρίση δεν είναι καραμέλα. Είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω της ανθρώπινης επέμβασης πάνω στη φύση και θα μας επηρεάζει όλο και περισσότερο.

Είναι τεράστια η ειρωνεία της εικόνας της αυτοψίας του κυβερνητικού κλιμακίου στις κατεστραμμένες περιοχές. Δεν γνώριζαν ότι θα ακολουθούσαν πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές; Ποια έργα δρομολόγησαν για τη στήριξη των υποδομών των περιοχών;

Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι δύο μήνες μετά τις φωτιές δεν έχουν υλοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα. Αλλά να βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να δηλώνει ότι δεν έχουν σχέση οι φωτιές στα βουνά με τις πλημμύρες παραλιακά είναι ενδεικτικό του πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr