Το παρών στη συνεδρίαση στα Λουτρά Αιδηψού, που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Υδροθεραπευτηρίων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων και ο Εμπορικός Σύλλογος, με θέμα τα προβλήματα – αιτήματα τους για την επόμενη μέρα της Βόρειας Εύβοιας, έδωσε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Αρχικά, ο κ. Ζεμπίλης συνεχάρη τους φορείς για την έγκαιρη και συστηματική προσπάθεια που κάνουν, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης των πληγέντων. Για το σκοπό αυτό, η πολιτεία έχει θεσπίσει μία σειρά από μέτρα άμεσης ανακούφισης των πληγέντων. «Σήμερα, καταβάλουμε προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αρρυθμίες ως προς την υλοποίηση τους», είπε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Σε σχέση με τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε σε αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν για την στήριξη της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας, καθώς και για την δημιουργία ενός μηχανισμού αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος. «Τις τελευταίες τρεις μέρες», είπε χαρακτηριστικά, «έχω λάβει τον λόγο σε δύο διαφορετικά Σ/Ν στη Βουλή για να αξιώσω δέσμη συγκεκριμένων μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος, αναφέρθηκε στον μακροπρόθεσμο στόχο για την ανασυγκρότηση της περιοχής με την δρομολόγηση κρίσιμων υποδομών, που θα εντάσσονται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. «Σήμερα, η Αιδηψός έχει ανάγκη από μία διαφορετική τουριστική φυσιογνωμία. Δεν αρκεί μόνο ο θερμαλισμός, που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ασθενείς. Θα πρέπει να προσελκύσει επίσης ξένους και νεότερους επισκέπτες, προσφέροντας μία ευρύτερη γκάμα ποιοτικών προϊόντων. Η Λουτρόπολη, λοιπόν, θα πρέπει να προσανατολιστεί στον «τουρισμό ευεξίας», παρέχοντας ολοκληρωμένες, αυθεντικές και βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στον επισκέπτη, μία εκ των οποίων θα είναι ο θερμαλισμός. Στο πλαίσιο αυτό, άλλες εμπειρίες θα μπορούσαν να είναι η υγιεινή διατροφή, τα θαλάσσια σπορ, η ποδηλασία βουνού/εξοχής/πόλης, περιπατητικές εκδρομές σε τεχνητά μονοπάτια στην ύπαιθρο, δραστηριότητες με βάση το τρέξιμο, την ορειβασία, την ιππασία, επίσης ο καταδυτικός τουρισμός αναψυχής ή ο τουρισμός yachting κ.α. Θα πρέπει, συνεπώς, να εκπονηθεί ένα master plan για την ανάπτυξη της περιοχής, που θα κινητοποιεί και ιδιωτικά κεφάλαια και θα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΕΟΤ, την αποκατάσταση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου των Αγ. Αναργύρων, την κατασκευή μαρίνας, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κλπ. Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να δώσουμε ικανοποιητικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα και τα άγχη των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονα το φάσμα της ανασφάλειας. Και αυτή είναι μια δύσκολη μάχη, μια μάχη με τον χρόνο», ολοκλήρωσε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr