Στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός για να διαπιστώσει τις ζημιές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο κ. Πνευματικός, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε τη Λίμνη, τις Ροβιές, το Αχλάδι και την Αγία Άννα στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και την Κοκκινομηλιά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και συνομίλησε με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για να ακούσει από κοντά τα προβλήματά τους και να ενημερωθεί για την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων. Παράλληλα, κατέγραψε τις ζημιές σε βασικές υποδομές της περιοχής, ώστε να συμβάλει στη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών και την εξεύρεση επιπλέον πηγών χρηματοδότησης για την αποκατάσταση τους.

Οι κάτοικοι έθεσαν ως επιτακτικό το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του φθινοπώρου και ο κ. Πνευματικός δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν όλα τα αναγκαία έργα για την προστασία της περιοχής.

Ο βουλευτής υποσχέθηκε να μεταφέρει όλα τα θέματα που του τέθηκαν αρμοδίως, σε συνέχεια των συναντήσεων που ήδη έχει πραγματοποιήσει με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς και τον επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας κ. Σταύρο Μπένο, στους οποίους έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις.

«Στον απόηχο της τεράστιας καταστροφής, οι άνθρωποι της Βόρειας Εύβοιας με τους οποίους μίλησα ζητούν όλοι το ίδιο: στήριξη για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Όσοι ζούσαν από το δάσος, ρητινοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αγρότες, αλλά και ο τουριστικός κλάδος πρέπει να είναι προτεραιότητα στο σχέδιο για την επόμενη ημέρα» είπε σχετικά.

Ο κ. Πνευματικός, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, παρευρέθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λίμνη. Στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη καταστροφή με διπλό χαρακτήρα, αφού όχι μόνο κάηκαν περιουσίες αλλά χάθηκαν και οι δουλειές. Γι’ αυτό, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, να βρεθούν δουλειές για όσους έχουν καταστραφεί ώστε να μην εγκαταλειφθεί η περιοχή, να προχωρήσει η αναδάσωση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για πιθανές πλημμύρες, παράλληλα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη Βόρεια Εύβοια.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr