Ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την απονομή των STEREABASKET AWARDS 2021, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο «Ορέστης Μακρής». Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα σ´αυτή την σημαντική αθλητική διοργάνωση του STEREABASKET.GR, που τείνει να γίνει θεσμός όχι μόνο για την Στερεά Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ! Το γεγονός ότι διοργανώνεται στην Χαλκίδα επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο δημοσιογράφος Β.Σκουντής ότι η πόλη μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μπασκετομάνα».

Σε αυτό προσθέσαμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι, καθώς η θητεία μου ως δημάρχου Χαλκιδέων συνδέθηκε με την κατασκευή των δύο κλειστών γυμναστηρίων στην Αυλίδα και το Βασιλικό. Και αυτό γιατί πιστεύαμε ότι ο αθλητισμός δεν θα πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των παιδιών που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά ότι έχουμε υποχρέωση να μεταδώσουμε την αγάπη για τον αθλητισμό και το μπάσκετ σε όλες τις συνοικίες, σε όλες τις γειτονιές ακόμα και του πιο απομακρυσμένου χωριού του Δήμου μας.

Και είδαμε με χαρά οι εγκαταστάσεις αυτές να εξελίσσονται σε αθλητικές κυψέλες, να ιδρύονται σύλλογοι και ακαδημίες, να αθλούνται εκατοντάδες παιδιά, να αναδεικνύονται αθλητές, και το κυριότερο να διαμορφώνονται φίλαθλες προσωπικότητες. Γιατί, πράγματι οι αθλητές θα πρέπει να ξεπερνούν τις δυσκολίες, όπως είναι και το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης, αλλά από την άλλη και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να αίρει τις αντιξοότητες και να καθιστά τον αθλητισμό ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους!».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr