Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κύμης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή, στις 5 Ιουλίου:

«Παρότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκονται επί ποδός και ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό των προσερχόμενων, φαίνεται ότι και στην περιοχή Κύμης βρισκόμαστε μακριά από τον εμβολιαστικό στόχο.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας ακόμη διστάζουν ή ίσως έχουν παραπληροφορηθεί. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει όλοι να φανούμε δυνατοί. Να σταθούμε όρθιοι και να αποφασίσουμε για το κοινό αγαθό, τη δημόσια υγεία: να την υπερασπιστούμε όλες και όλοι, ο καθένας με τον εμβολιασμό του.

Η κρατική ολιγωρία, οι κυβερνητικές παλινωδίες που δημιούργησαν φόβο και ανασφάλεια, απομάκρυναν τους πολίτες από αυτήν την απόφαση ζωής. Όμως οι ζωές μας ανήκουν και πρέπει πια να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Εμβολιαζόμαστε. Και μετά, υγιείς και ασφαλείς θα μπορούμε να αλλάξουμε τη δική μας ζωή και την πορεία της χώρας μας προς το καλύτερο. Βέβαια στο Νοσοκομείο υπάρχουν και πολλά προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης για τα οποία έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας. Κι επειδή δεν απαντήθηκε ακόμη θα υποχρεωθεί ο αρμόδιος Υπουργός να μου απαντήσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.»

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr