Με μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, στην ακρίβεια και την εμπλοκή στον πόλεμο τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Σωματείων.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Γεωργία Μπαμπά, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων HQF – ΜΙΜΙΚΟΣ, ενώ ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στην εργατική Πρωτομαγιά από το συγκρότημα ΜΕΝΙΑΝ.

Ομιλία εκφώνησε ο Γιάννης Τζαβάρας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών.

Ο Γ. Τζαβάρας τόνισε πως: «Οι εργάτες σε όλο τον κόσμο από τη γέννηση της τάξης μας, δεν κερδίσαμε τίποτα χωρίς τους δικούς μας αγώνες, χωρίς την οργάνωση μας.
Στα ίδια βήματα βαδίζουμε και σήμερα. Ο δρόμος της ταξικής πάλης είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στην έφοδο στον ουρανό, θα φέρει στο προσκήνιο τον πραγματικό παραγωγό του πλούτου, πετώντας στον κάδο της ιστορίας τα παράσιτα που σήμερα τον καρπώνονται».

Ενώ σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του πως: «Ο λαός μας πλήρωσε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Το πλήρωσε με μειώσεις και πολυετές πάγωμα μισθών, με σαρωτικό χτύπημα στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με ένα διαρκές τσουνάμι άγριας φορολογίας και όλα αυτά κάτω από ένα γαϊτανάκι αντεργατικών νόμων. Σήμερα δεν πρέπει να πληρώσουμε ξανά και ξανά τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, τη μοιρασιά της λείας τους μέσω των νέων πολεμικών επεμβάσεων.

Για να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και για να πάρουμε οριστικό διαζύγιο από τους άδικους πολέμους πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που θαρρετά και κάτω από ισχυρές πιέσεις αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με καταθέσεις λουλουδιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου ξεχώρισε η κατάθεση των μικρών διαδηλωτών.
Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών εργατών όλου του κόσμου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr