Τις αδιανόητες αποφάσεις που αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Αιδηψού φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας στο ιστορικό της υπόθεσης, ύστερα από αποχώρηση της δασκάλας της 6ης Δημοτικού για ιατρικούς λόγους, αντί για την αντικατάστασή της με νέο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα ερχόταν στο σχολείο, αποφασίστηκε η συγχώνευση των δύο τμημάτων της 3ης Δημοτικού και η «ενδοσχολική» αντικατάσταση. Η απόφαση αυτή της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά των συγχωνευμένων τάξεων της 3ης Δημοτικού, να υπερβαίνουν το νόμιμο ανώτατο όριο των 25 παιδιών, καθώς στη νέα τάξη οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν 26. Για τον λόγο αυτό, οι γονείς αποφάσισαν τα παιδιά να απέχουν καθημερινά από τα μαθήματα, αντιδρώντας εύλογα σε μια απόφαση που ανέτρεπε βίαια και αδικαιολόγητα τη σχολική ζωή. Αφού δεν εισακούστηκαν τα αιτήματά τους οι γονείς, ύστερα από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη 01/12, προχώρησαν στην κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου.

Η αποχή έληξε κατόπιν διαβεβαιώσεων της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας ότι θα επιληφθεί του ζητήματος με την έλευση νέου εκπαιδευτικού, ωστόσο η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, αντί να υλοποιήσει το προφανές, προχώρησε εντέλει σε μία ανήκουστη και πρωτοφανή στα σχολικά χρονικά κίνηση: Προκειμένου ο αριθμός των μαθητών να μην υπερβαίνει το νόμιμο όριο των 25 ανά τμήμα, αποφάσισε να διώξει έναν εξ αυτών από το σχολείο και να τον στείλει σε άλλη σχολική μονάδα, πολλά χιλιόμετρα μακριά (!).

Για τους παραπάνω λόγους, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ερωτά την κ. Υπουργό αν πρόκεται να ανακαλέσει τις ντροπιαστικές αποφάσεις που αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Αιδηψού, καθώς και αν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση της εκπαιδευτικού, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να επιστρέψει στο σχολικό του περιβάλλον από το οποίο μεταφέρθηκε υποχρεωτικά με ανήκουστο τρόπο και ολόκληρη η μαθητική κοινότητα του σχολείου να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr