Στη νέα απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει μέσω του υπουργείου Εσωτερικών ακόμα τρία εκ. ευρώ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος εχθές το βράδυ στην εκπομπή «Βήμα για Όλους» του Star Κεντρικής Ελλάδας με τον Γιώργο Σιμόπουλο.

Ο βουλευτής Ευβοίας υποστήριξε ότι το βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι, όπως συνέβη και με τις δύο προηγούμενες “λίστες Πέτσα”, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, με πρόσχημα το πρόγραμμα επικοινωνιακής πολιτικής του ΥΠΕΣ για την ενημέρωση των εκλογέων του εξωτερικού, η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια κρατικών πόρων με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς κανένα κριτήριο.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης μετέφερε αυτολεξεί τα λόγια της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τα θέματα Διαφάνειας, Βέρας Γιούροβα, σύμφωνα με την οποία “δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα, απέναντι σε αυτές τις πρακτικές χρειάζονται διαφανείς διαγωνισμοί και να μοιράζονται τα χρήματα αναλογικά και δίκαια”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο αν τομεάρχης Εσωτερικών επισήμανε ότι, όσο και έαν η Νέα Δημοκρατία φωνάζει και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, η Ευρωπαία Επίτροπος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ότι η κριτική βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και ποσά, καθώς μικρά site γαλάζιων παιδιών έλαβαν ισόποση επιχορήγηση με εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, με μοναδικό κριτήριο να είναι αρεστά στην κυβέρνηση.

Πηγή: eviaportal.gr