Δυστυχώς το νησί μας, η Εύβοια, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόλυτη καταστροφή. Παρθένο δάσος, σπίτια, οικισμοί, επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκατοντάδες ζώα έχασαν με τον πιο φρικτό τρόπο την ζωή τους. Θλίψη, απόγνωση και απογοήτευση διακατέχει όχι μόνο τους πληγέντες συμπολίτες μας, αλλά όλους τους πολίτες της Εύβοιας. Οι προσπάθειες που γίνονται από όλους τους φορείς, από εθελοντές και απλούς πολίτες, σε συνδυασμό με τα μέσα που δυστυχώς διαθέτουμε, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπεράνθρωπη. Ωστόσο είμαστε, για ακόμα μία φορά, στο ίδιο έργο… πληγέντες, σ’ έναν ατέρμονο κύκλο. Πλημμύρες, παγετός, χιονιάς και πάλι καταστροφικές φωτιές. Δεν είναι τώρα η ώρα για απόδοση ευθυνών και για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι η ώρα της αναγέννησης, της διεκδίκησης και της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί έμπρακτα και άμεσα δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο και έχασαν τις περιουσίες τους.
Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ρητινοκαλλιεργητές , τους μελισσοκόμους και τους επαγγελματίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πρέπει η Πολιτεία να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Πρέπει η Πολιτεία να δεσμευτεί για την αναδάσωση και προστασία της καμένης δασικής περιοχής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. Ευβοίας εκφράζει την θλίψη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες, δεσμεύεται ότι θα είναι παρούσα στην προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και στην διαδικασία λήψης των σχετικών δεσμεύσεων και ενημερώνει ότι κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Κεγκέρογλου Βασίλη (Γραμματέα της Κ.Ο), Μουλκιώτη Γεώργιο (Βουλευτή Βοιωτίας), Σκιαδόπουλο Γρηγόρη (Αν. Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας), Μπατζελή Κατερίνα (Περιφερειακή Σύμβουλο και Επικεφαλής της παράταξης πατρίδα μας η Στερεά) και από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία, προκειμένου να έχει ιδίαν γνώση για το μέγεθος της καταστροφής.
Κουράγιο και δύναμη σε όλες και όλους αυτές τις κρίσιμες ώρες!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr