Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές/τριες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, που αψήφησαν την κυβερνητική τρομοκρατία και τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη που υπαγορεύεται: από την επιθυμία της πρεσβείας των ΗΠΑ για κατάργηση αυτής της επετείου που «ενοχλεί» και υπενθυμίζει το ρόλο τους στην επιβολή της δικτατορίας, από την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση και επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε όλη την κοινωνία.

Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει από αγανάκτηση και η προσπάθειά της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της θανατηφόρας πολιτικής της. Γι’ αυτό το λόγο, αντί να δώσουν λεφτά για να στελεχώσουν νοσοκομεία και σχολεία, να εξοπλίσουν ΜΕΘ και να ανοίξουν κλειστά κτίρια για σχολικές αίθουσες ώστε να μην είναι στοιβαγμένα τα παιδιά ανά 25 σε μικρές αίθουσες, να ενισχύσουν τα μέσα μεταφοράς ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος, φροντίζουν να προσλαμβάνουν αστυνομικούς και να αγοράζουν δακρυγόνα, να μοιράζουν εκατομμύρια σε κανάλια, αποτυχημένους «μεγάλους περιπάτους», μάσκες και παγουρια για να πάρουν λεφτά τα «δικά τους παιδιά», να χαρίζουν εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών αυτοκινητοδρόμων.

Έτσι, η χθεσινή πορεία δεν ήταν επετειακή, αλλά είχε σύγχρονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και χτυπήθηκε τόσο βάναυσα, με το πρόσχημα της πανδημίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα συνήθη προσχήματα των «γνωστών αγνώστων» που, ώ του θαύματος, χθες δεν φάνηκαν πουθενά! Παρόλα αυτά, η υποκριτική, εκβιαστική αξιοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση για την απαγόρευση του Πολυτεχνείου, έπεσε στο κενό.

Καταγγέλλουμε το όργιο εκδικητικής βίας της αστυνομίας που επιτέθηκε με δακρυγόνα, αύρες, ξυλοδαρμούς στους διαδηλωτές. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το μαζικό κίνημα και την Αριστερά, και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων.

Ο επόμενος σταθμός του αγώνα είναι η πανεργατική απεργία της 26 Νοέμβρη και τα απεργιακά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτή τη μάχη, για την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και του σάπιου συστήματος που υπηρετεί.

Πηγή: eviaportal.gr