Αρχική Lifestyle Καρναβάλι Χαλκίδας 2023

Καρναβάλι Χαλκίδας 2023

135
0

Ο δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα πλαίσια του Καρναβαλιού της Χαλκίδας.

Σε Στεριά και Θάλασσα την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου η Χαλκίδα θα γιορτάσει τα χάλκινα της Γουμένισσας

Η γιορτινή ημέρα της Τσικνοπέμπτης, θα είναι πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τις εικόνες των Χάλκινων της Γουμένισσας (με την κομπανία του Γιώργου Μπέτσιου), τα οποία θα περιδιαβαίνουν το πρωί (από ώρα 11:00) τους κεντρικούς δρόμους, τις γειτονιές και τα καταστήματα της πόλης, δίνοντας το στίγμα της παράδοσης και του κεφιού.

Το πρωί τα χάλκινα, καταλήγουν στην πλατεία αγοράς (ώρα 13:00), για γλέντι με κεράσματα, σε συνεργασία με τη ΔΑΕΠΕΧ-ΑΕ.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, Στρογγυλό παραλίας

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ
Πολιτιστικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, Σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων, κάθε χρόνο γιγαντώνουν με τις συμμετοχές τους το νέο αποκριάτικο θεσμό που έχει δημιουργηθεί, τα «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με τη συμμετοχή 1500 και άνω χορευτών, όλων των ηλικιών, που κατακλύζουν με τα Γαϊτανάκια τους, τόσο την παραλία Χαλκίδας, όσο και τα στενά του Ευρίπου μέσα στη θάλασσα.

Όλες οι χορευτικές ομάδες, κατά μήκος της παραλίας, πλέκουν το δικό τους Γαϊτανάκι και στο φινάλε μαζί με τον κόσμο γίνονται ένα, χορεύοντας το Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο. Ακολουθεί νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr