«Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε το κύρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία, καθιερώνοντας όρους διαφάνειας, ασφαλιστικές δικλείδες, διαδικασίες ελέγχου, υιοθετώντας τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα, καθιστώντας το ελκυστικότερο σε θεσμικούς και ξένους επενδυτές» Αυτός, όπως τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, ως εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό της Εταιρικής Διακυβέρνησης Ανωνύμων Εταιρειών, είναι και κύριος στόχος του συζητούμενου σχεδίου νόμου.

Κατά τη σημερινή τέταρτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το παρόν σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζει τη λειτουργία εισηγμένων ανωνύμων εταιρειών, θωρακίζει με όρους διαφάνειας τα συμφέροντα των μετόχων (και ιδιαίτερα των μικρομετόχων) και να καθιστά το Χρηματιστήριο Αθηνών ελκυστικότερο σε θεσμικούς και ξένους επενδυτές.

Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού υπογραμμίζοντας, ότι το πλαίσιο που μέχρι σήμερα ίσχυε είναι ηλικίας σχεδόν δύο δεκαετιών με ελάχιστες νομοθετικές παρεμβάσεις στο μεσοδιάστημα. Όσον αφορά στις επιφυλάξεις των διεθνών επενδυτών ανέφερε ότι καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπειρία των χρηματιστηριακών σκανδάλων που ξέσπασαν τα τελευταία χρόνια με τα παραδείγματα να είναι πολλά, παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς και σε ό,τι μάς αφορά με ενδεικτικές τις υποθέσεις της Follie-Folie και της Creta Farm που – όπως τόνισε- στοίχισαν ακριβά.

Πηγή: eviaportal.gr