Την εκδήλωση «Ελληνική παράδοση και χοροί της Μικράς Ασίας» παρακολούθησε χθες η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

Σε μια συγκινητική βραδιά στο Γυμνάσιο Δροσιάς, με πολλούς παραδοσιακούς χορούς, οι Σύλλογοι που έλαβαν μέρος, μας επιβεβαίωσαν την αδήριτη ανάγκη των Ελλήνων να μην ξεχνούν τις χαμένες πατρίδες.

Ο δήμος Χαλκιδέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνουν εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και μια τέτοια εκδήλωση ήταν και η χθεσινή.

Ελαβαν μέρος: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Δροσιάς, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, ο Σύλλογος Κυπρίων Εύβοιας, ο Σύλλογος Κρητών Εύβοιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάπαλη.

Η Σοφία Νικολάου συνομίλησε με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της πολύ όμορφης αυτής εκδήλωσης και δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρακολουθήσω παραδοσιακούς χορούς από τη Μικρά Ασία και να στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια που γίνεται για να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πολλά μπράβο στα αγόρια και κορίτσια που χόρεψαν χθες».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr