Τη Βόρεια Εύβοια επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά η Σοφία Νικολάου, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό, ξεκίνησε τις επαφές της με κατοίκους και τοπικούς επιχειρηματίες από την Αιδηψό και στη συνέχεια μετέβη στο Νέο Πύργο, την Ιστιαία και το χωριό Γούβες. Το απόγευμα η κ. Νικολάου πήγε στους Ωρεούς, όπου σήμερα εορτάζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στη θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, παρουσία του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Γιάννη Κοντζιά, εκπροσώπων του Λιμενικού και πλήθους κόσμου, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Συγκινητική η στιγμή που δόθηκε στον κ. Φιλόθεο τιμητική πλακέτα – κορνίζα με όλους τους επισκόπους των Ωρεών από το 350 μ.Χ. μέχρι σήμερα.

Η περιοδεία της κ. Νικολάου στη Βόρεια Εύβοια, ολοκληρώθηκε το βράδυ με ένα όμορφο πανηγύρι στο χωριό Ταξιάρχης. Συκοπαραγωγοί της περιοχής διοργάνωσαν τη Γιορτή Σύκου για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr