Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, και πρώην Υπουργού για την εξέλιξη της πυρκαγιάς της Βόρειας Εύβοιας:

«Όταν επισκέφθηκα την πρώτη ημέρα την πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας ήρθε στο νου μου μια άλλη πυρκαγιά στον ίδιο τόπο, αυτή του 1977 που ξεκίνησε από το ίδιο σημείο του Ευβοϊκού και αφού κατέκαψε περισσότερα από 100.000 στρ. κατέληξε στην άλλη πλευρά της Εύβοιας, στο Αιγαίο.
Σήμερα, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην περιοχή διαπίστωσα ότι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της πυρκαγιάς θα έφτανε στο ίδιο σημείο.

Η εικόνα των πυρκαγιών να σβήνουν στη θάλασσα δείχνει την αναποτελεσματικότητα του μοντέλου δασοπυρόσβεσης που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Με την έναρξη της πυρκαγιάς επενέβησαν οι τοπικές δυνάμεις της Π.Υ. Φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να την ελέγξουν, με αποτέλεσμα να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Είναι γνωστό ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στην αποστολή εναέριων μέσων, για την οποία όλοι κάναμε συνεχείς εκκλήσεις.
Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της μάχης. Είμαστε στο πλευρό όλων των δυνάμεων που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση και στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr